naar het Verlaten Hotel das Gehemversteck Hotel Atlantic

 home  

 Waargebeurd op school  

 Over het verlaten hotel  

 Toen & Nu  

 Ronny en Mirjam  

 Nieuws  

 Informatie  

 Theaterproject  

Start Den Haag
 » Saartje Layla
Start Den Haag
Willy
Ronny
Ruben
Lizzy Louise
Kees Jasper
Muziek
Scenes
Waar & Wanneer
Louise op bezoek

Eerst die rotster en toen die muur
Foto Mirjam Elias

Yasmina Idrissi speelt Saartje en Layla, dit podiumbeest is een van de jongsten
Foto Mirjam Elias

Na een keer of vijf verzuchtte Ruben:'Kan je niet zelf lopen? Mirjam, waarom moet ze zogenaamd bewusteloos zijn?'
It is hard to be a star, maar het ziet er wel heel stoer uit, vind je niet?
Foto Mirjam Elias

 

 SAARTJE    

 

Boven: Yasmina Idrissi als Saartje het meisje waar iedereen (Ronny speciaal) dol op is. Klik op haar en je ziet Judy May als Ruth. In de pauze vertelde een mevrouw die als kind zelf een ster had moeten dragen:' Ik heb nog nooit een film of toneelstuk gezien dat me zo aangreep, wat spelen deze kinderen ongelooflijk goed hoe het voelde. Het is net of ik voor het eerst echt begrijp wat er toen met me gebeurde.' 


Ik had het zelf ook als ik de spelers in de pauze zag rondrennen met die ster op, draaide mijn hart om in mijn keel. Of ik nu pas besefte hoe dat moet hebben gevoeld, destijds, juist ook voor mensen die niet joods waren. 

Links: Saartje wordt  getroost door haar vriendin Louise (Lara van de Bergh). Saartje moet sinds kort een ster op (klik). Dan word je gepest door de loje dajes, hun bijnaam voor NSB kinderen.
Niet lang hierna moeten alle joodse leerlingen in Nederland van hun school af en naar 1 aparte' joodse school.'

Onder: Behalve in de school van Ronny, Louise en Kees. 

Hier gebeurde het

 

DE ACHTERKANT

Kinderen die het Verlaten Hotel hebben gelezen weten het wel: In de Wilhelmina Catharinaschool staat ineens een muur, zomaar middenin de school.

Joodse kinderen moeten voortaan naar de achterkant. Vreselijk, iedereen (vooral Ronny) is dol op Saartje. 

'Raden wie er juf is aan de achterkant' vraagt juf Rood om toch iets positiefs te zeggen. 

'Juf Esther' roept Kees. Ronny's lievelingsjuf Esther moest weg van school, zij bleek ook ineens joods. Nu is ze terug, op de foto van Moni van Berkel krijgt Saartje net de beurt. Klik erop.   

Onthulling bij WC school

 

 LAYLA 

 

 

In de klas die het toneelstuk opvoert over Het Verlaten Hotel zit Layla, ze is net zo'n soort meisje als Saartje: lief en zacht, intelligent en grappig, mooi van binnen en van buiten. Layla bruist van de energie, ze is moslima maar niet eentje die zich laat inpakken. Al helemaal niet door haar broer Hassan die vindt dat ze eigenlijk niet meer met Ruben om mag gaan. Omdat zijn vader die is overleden joods was: Medium Bad zet Mo spottend. 

Yasmina is boos op hun vriend Mo (Zonne van Dijk). Ze verdenkt hem ervan dat hij zich voor Hassans  karretje  laat spannen. Has is nogal close met Karim de broer van Mo.

Jasper (rechts, Kik van Bevervoorde) gaat altijd voor peace: ' Geef mij maar mensen met lichtjes in hun ogen.' Zoals Yasmina? ( o sorry, Kik, ik bedoel Layla). 

 

WOEST

 Mo is net klaar met de scene waarin hij Willem van Oranje speelt als Layla woest de repetitieruimte in stormt. ' Hoe kun je Mo?' 

Layla heeft namelijk het mobieltje gejat van haar broer en ze is achter zijn wachtwoord gekomen. 

Ze denkt dat ze nu zeker weet hoe het zit: Mo stuurt valse dreigapps naar zijn beste vriend Ruben. En Karim en Hassan zullen Ruben wat aan gaan doen als zij nog langer met hem omgaat. Ze is wanhopig. 

 

Mo is al even wanhopig: HIJ WEET VAN NIETS, Hoe komt ze erbij? 

 

Hij voelt zich diep ongelukkig, Layla kun je beter niet tegen je hebben. Ze is altijd even lief en behulpzaam......tot ze kwaad wordt. BERG JE DAN MAAR 

 

 
Onder: Yasmina Idrissi als een echte heuse ster. Ze is op een na de jongste maar ze liet zich door niemand wegspelen, in het begin was het even wennen tussen zoveel kinderen die zoveel ouder zijn en uit hele andere buurten komen. Maar toen ze eenmaal haar plekje had gevonden spatte de energie van Yasmina af. Wedden dat we nog van haar gaan horen?  

Zonne als Willy

 

 Klik op Yasmina 

 

 YASMINA IDRISSI 

 

Meer over Lizzy-Louise

 

OP DE SET

 
Met gevaar voor eigen leven draagt Ruben Layla de brandende stal uit! 


We gaan niet alles verklappen, maar Layla loopt weg en op een gegeven moment raakt ze in levens gevaar in een stal. Ruben redt haar en wordt de held van de dag. Eind goed al goed. 


De rook bij het filmpje dat werd uitgezonden door de lokale tv zender werd er later bij gemonteerd door Cosmin Manoli (hier in actie) die samen met Theo van Bemmelen het camerawerk deed.

Ik hobbelde opgewekt mee als regisseur en cateraar van vooral chocolade die ik zelf ook bijzonder lekker vond, de vader van Yasmina verzorgde wonden (klik op de foto en je begrijpt waarom) , Martha en haar moeder zorgden dat er limonade was en een pony. (Die overigens geen seconde stil wenste te staan.) 

Meer hierover straks bij: in de coulissen. 

Ik ben ik en jij bent jij

 

free fonts free icons free 3d models